Toen Saffier had vernomen dat er een subsidie vanuit ESF in het kader van duurzame inzetbaarheid beschikbaar werd gesteld, zijn zij direct met verschillende collega’s gaan brainstormen wat past bij de organisatie en bij de reeds lopende ontwikkelingen op dit gebied. Saffier heeft besloten medewerkers van Saffier de mogelijkheid te bieden in gesprek te gaan met een toekomstcoach. In een persoonlijk gesprek met de toekomstcoach kan hij of zij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om nu en in de Toekomst met plezier te blijven werken.
Sinds februari 2018 zijn de Toekomstcoaches beschikbaar gesteld. Sindsdien hebben al zo’n 50 collega’s een gesprek gehad. Het wordt als prettig ervaren dat zij tijdens deze gesprekken centraal staan en even een bewust moment hebben om met een externe professional te kunnen sparren over de toekomst. Het geeft net even een andere kijk op zaken en er worden nuttige tips gegeven. Het leuke is dat zowel collega’s uit de zorg , medewerkers van de ondersteunende diensten en leidinggevenden spreken met de toekomstcoaches. Met welke vraag? De medewerkers brengen vragen in zoals:
Opbrengst toekomstgesprek: Alle mensen gaan de deur uit met meer inzicht, handvatten en energie om gerichte vervolgstappen te zetten richting hun doel. Kortom: De “next step” is duidelijk! Saffier stimuleert haar medewerkers herhaaldelijk middels berichten via de email/ intranet/ nieuwsbrieven. Ook tijdens teamoverleggen staat het onderwerp op de agenda. Medewerkers die al een gesprek hebben gehad met de toekomstcoaches, zijn onze interne ambassadeurs om hun persoonlijke ervaringen te delen met collega’s. Ook de komende maanden tot eind oktober zijn medewerkers nog van harte welkom voor een gesprek met één van de toekomstcoaches bij Saffier. De toekomstcoaches werken zeer flexibel, zelfs ’s avonds is gelegenheid gebruik te maken van hun dienstverlening! Dit is een van de projecten binnen het ESF-project 'Samenwerken aan duurzame inzetbaarheid in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord'. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. Dit project wordt aangestuurd door ZorgZijn Werkt. Meer over dit project kunt u hier vinden. |